• Un tren din Scoția a deraiat lăsând în urmă nori groși de fum.
  • Prim-ministrul Scoției a declarat că situația se află în curs de anchetare.
  • 200 de transporturi feroviare au fost anulate în dimineața zilei de miercuri din cauza ploilor abundente.

În dimineața zilei de miercuri, în Scoția, un tren a deraiat lăsând în urma lui nori groși de fum. Mai multe persoane au fost rănite, relatează Business Insider.

Trenul se afla aproape de Stonehaven, în Aberdeenshire, iar locul a fost împânzit imediat cu 30 de echipaje de intervenție, spun cei de la BBC.

Publicația The Scottish Sun a menționat că deși sunt mai mult răniți, nu se cunoaște numărul exact al acestora.

Prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, a declarat că situația se află în curs de anchetare și specialiștii încă adună informații despre cele întâmplate.

Nicola Sturgeon a scris pe Twitter că Este un incident destul de serios. Am primit un raport preliminar de la Network Rail și de la serviciile de urgență despre cele întâmplate și sunt ținută la curent, în timp real, cu situația. Gândurile mele se îndreaptă către cei implicați.

Compania care se ocupă de transportul feroviar în Scoția, Network Rail Scoția, a comunicat pe Twitter despre gravul incident: Colaborăm cu serviciile de urgență pentru a soluționa incidentul trenului deraiat de lângă Stonehaven. Este prea devreme pentru a confirma cu exactitate natura și severitatea incidentului. Imediat ce vom avea mai multe detalii, le vom face publice.

Ploile abundente au afectat traficul feroviar din Scoția pe tot parcursul zilei. Aproximativ 200 de călătorii au fost anulate în dimineața zilei de miercuri.