• Negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, privind Brexitul, au continuat sâmbătă.
  • Negociatorul şef al UE, Michel Barnier, a refuzat să facă declaraţii la ieşire.
  • Între timp, Scoţia vrea să îşi obţină independenţa faţă de Marea Britanie.
  • Continuă negocierile pentru un acord comercial post-Brexit, în condiţiile în care perioada de tranziţie se încheie la 31 decembrie.

Negociatorul şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, s-a întânit sâmbătă, la Londra, cu omologul său britanic, David Frost. Nu s-au făcut declaraţii, însă senzaţia a fost că discuţiile nu au avansat prea mult.

Întâlnirile dintre cele două echipe vor continua zilele acestea, asta în timp ce Scoţia îşi vrea independenţa faţă de Regat. Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, s-a declarat convinsă, sâmbătă, că va obţine independenţa, în contextul în care majoritatea scoţienilor se opun ieşirii din Uniunea Europeană, potrivit The Guardian.

Scoţia a organizat în anul 2014 un referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie. Peste 55% dintre scoţieni s-au pronunţat atunci împotriva independenţei. În contextul retragerii Marii Britanii din UE, sondajele de opinie arată că rezultatul ar putea fi acum în favoarea independenţei. Premierul britanic, Boris Johnson, a transmis că se opune unui nou referendum privind independenţa Scoţiei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene: „Vrem să ştim ce soluţii sunt disponibile în cazul în care una dintre părţi nu va respecta înţelegerea. Pentru că încrederea e bună, dar legea e mai bună.”