• Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi în urma atacului comis pe o scenă la un eveniment literar din vestul statului New York în luna august.
  • Andrew Wylie, agentul lui Salman Rushdie, a descris, într-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais, rănile autorului ca fiind „profunde” şi a menţionat pierderea vederii de la un ochi.
  • În august, un tânăr de 24 de ani din New Jersey l-a înjunghiat pe scriitor în gât şi în trunchi chiar înainte ca Rushdie să ţină o conferinţă.

Autorul „Versetelor satanice” Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi în urma atacului comis pe o scenă la un eveniment literar din vestul statului New York în luna august, a declarat agentul său, informează Reuters.

Andrew Wylie, agentul lui Salman Rushdie, a descris, într-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais, rănile autorului ca fiind „profunde” şi a menţionat pierderea vederii de la un ochi.

Avea trei răni grave la nivelul gâtului. O mână este invalidă, deoarece nervii din braţ i-au fost tăiaţi. Şi mai are aproximativ 15 răni în piept şi în trunchi” , a spus Wylie.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Acesta a refuzat să spună dacă autorul „Versetelor satanice” , în vârstă de 75 de ani, se află încă în spital.

În august, scriitorul a fost înjunghiat în gât

În august, un tânăr de 24 de ani din New Jersey l-a înjunghiat pe scriitor în gât şi în trunchi chiar înainte ca Rushdie să ţină o conferinţă.

Salman Rushdie a fost transportat de urgenţă la spital după ce a suferit răni grave în urma atacului.

Atacul a avut loc la 33 de ani după ce ayatollahul Ruhollah Khomeini, pe atunci liderul suprem al Iranului, a emis un edict religios, prin care le cerea musulmanilor să-l asasineze pe Rushdie la câteva luni după publicarea „Versetelor satanice” . Unii musulmani au considerat că pasajele din roman despre profetul Mahomed sunt blasfemiatoare.

Bărbatul acuzat că l-a atacat pe romancier a pledat nevinovat la acuzaţiile de tentativă de crimă de gradul doi şi de agresiune. El este reţinut într-o închisoare din vestul statului New York.