• Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat pe Twitter că departamentul a fost în strânsă comunicare cu familia lui Wahl.
  • U.S. Soccer a declarat că a fost dezolată să afle” de moartea lui Wahl.
  • FIFA, organismul mondial de conducere a fotbalului, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Grant Wahl, un redactor sportiv american care a acoperit Cupa Mondială de fotbal, a murit vineri în Qatar, au anunțat familia sa și U.S. Soccer. U.S. Soccer a declarat că a fost dezolată să afle” de moartea lui Wahl. Soția sa a reacționat la declarația U.S. Soccer pe Twitter, spunând că este în stare de șoc total”.

Wahl, un fost jurnalist de la Sports Illustrated, care s-a mutat pe platforma de publicare online Substack, scrisese pe Twitter despre meciul Olanda-Argentina în cursul zilei de vineri. FIFA, organismul mondial de conducere a fotbalului, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Agentul său, Tim Scanlan, a declarat pentru New York Times că Wahl a intrat în stare de suferință acută în ultimele minute ale unui meci din sferturile de finală, pe care îl acoperea de la tribuna presei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Scanlan nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Times, NPR și alte media au relatat că Wahl a leșinat în timp ce acoperea meciul Argentina-Olanda.

Wahl a declarat la sfârșitul lunii noiembrie că a fost reținut pentru scurt timp când a încercat să intre pe un stadion al Cupei Mondiale din Qatar în timp ce purta un tricou curcubeu în sprijinul comunității LGBTQ într-o țară în care relațiile între persoane de același sex sunt ilegale.

El a spus că agenții de securitate de la Cupa Mondială i-au refuzat intrarea la meciul de deschidere al Statelor Unite împotriva Țării Galilor pe stadionul Ahmad Bin Ali din Al Rayyan și i-au cerut să își dea tricoul jos. Wahl a scris luni că a vizitat un spital în timp ce se afla în Qatar.

Nu am avut COVID (pe care îl testez în mod regulat aici), dar am intrat astăzi în clinica medicală de la principalul centru media și mi-au spus că probabil am bronșită”, a postat el pe Substack.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat pe Twitter că departamentul a fost în strânsă comunicare cu familia lui Wahl. Suntem angajați cu înalți oficiali din Qatar pentru a ne asigura că dorințele familiei sale sunt îndeplinite cât mai rapid posibil”, a declarat Price.