• 159 de laureați ai Premiului Nobel au redactat o scrisoare în sprijinul Ucrainei.
  • „Rusia a încălcat în mod flagrant Carta ONU.“
  • „Inimile noastre sunt alături de familiile și prietenii acelor ucraineni și ruși care au murit deja sau au fost răniți.“

Laureații Nobel din întreaga lume și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina și poporul ucrainean. 159 dintre ei au redactat o scrisoare în sprijinul Ucrainei.

Ne alegem cuvintele cu grijă pentru că nu credem că poporul rus joacă un rol în această agresiune. Împreună condamnăm aceste ostilități. Există întotdeauna o modalitate pașnică de a rezolva disputele. Rusia a încălcat în mod flagrant Carta ONU, care spune că «Toți membrii trebuie să se abțină de la amenințarea sau utilizarea forței împotriva integrității teritoriale sau a independenței politice a oricărui stat».

Sancțiunile impuse vor limita libertatea de mișcare a rușilor talentați și muncitori din întreaga lume. De ce să construim acum un zid între Rusia și lume? Sute de militari ucraineni, militari ruși și civili ucraineni, inclusiv copii, au murit deja. Este atât de trist și atât de inutil.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ne-am unit în jurul acestui apel pentru a cere guvernului rus să oprească ostilitățile din Ucraina și să-și retragă trupele.

Respectăm pacea și puterea ucrainenilor. Suntem cu voi. Inimile noastre sunt alături de familiile și prietenii acelor ucraineni și ruși care au murit deja sau au fost răniți. Fie ca pacea să vină în lumea noastră frumoasă“, se arată în scrisoarea semnată de 159 de laureați ai Premiului Nobel.

Nobel Appeal for Ukraine 3-1-22 Rus by Mediafax.ro on Scribd