• Scrisorile din copilărie ale Reginei Elisabeta către o prietenă au fost scoase la iveală.
  • Prințesa Elisabeta, în vârstă de cinci ani – așa cum se numea pe atunci – a legat o prietenie cu Sonia Graham-Hodgson.
  • Se pare că Sonia a fost singura prietenă pe care viitoarea Regină și-ar fi ales-o cu adevărat.

Scrisorile din copilărie ale Reginei Elisabeta către o prietenă au fost scoase la iveală. Prințesa Elisabeta, în vârstă de cinci ani – așa cum se numea pe atunci – a legat o prietenie cu Sonia Graham-Hodgson.

Se pare că Sonia a fost singura prietenă pe care viitoarea Regină și-ar fi ales-o cu adevărat. Prietenia lor s-a întins pe parcursul a numeroase decenii, iar cele două au rămas în contact până la moartea tragică a Soniei, în 2012.

Fiica Soniei, Victoria d’Anyers Willis, a dezvăluit că Regina și mama ei discutau cât de des le permitea timpul. Ele se vizitau adesea acasă, iar Regina participa chiar la unele dintre mesele mamei sale, a spus ea.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Se înțelegeau foarte bine și păreau să se potrivească”, a declarat Victoria pentru Daily Mail. S-au văzut cât de des au putut și au corespondat până la moartea mamei mele”.

Prietenii făceau adesea schimb de scrisori îngrijite, scrise de mână, când erau mai tineri. Una dintre primele scrisori a dezvăluit că Regina i-a dat Soniei calul ei de jucărie, Ben, pentru a avea grijă de el.

În scrisoare, Prințesa Elisabeta o invita pe Sonia la cină. Ea a adăugat: Te rog, crezi că l-ai putea aduce pe Ben cu tine? Ai putea să-l suporți? Sunt sigură că i-a făcut plăcere să stea cu tine”.

Cu trei ani mai devreme, când prințesa avea opt ani, i-a scris Soniei de la reședința familiei regale din Scoția, de pe domeniul Balmoral. I-a povestit prietenei sale despre picnicurile pe care le făcea cu mama ei și i-a dezvăluit detalii despre noul ei ponei, Pixie.

Într-o întorsătură mai întunecată a evenimentelor, prințesa a spus că a făcut o înmormântare pentru un pui de mierlă mort pe care l-a găsit în parc. Familia săpase o groapă pentru pitulice și o umpluse cu petale de trandafir și flori, a spus ea.

Cu timpul, prietenele au continuat să comunice și la vârsta adultă, a dezvăluit fiica Soniei. Deși nu au reușit să se vadă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au continuat să discute până la moartea Soniei, în urmă cu 10 ani.

Regina a fost ultima dintre prietenele mamei Victoriei, care mai era in viață. Vestea morții Reginei a fost un șoc pentru Victoria, chiar dacă avea aproape 100 de ani.

Mă simt foarte nostalgică”, a spus ea, știind cât de mult țineau una la cealaltă”. Cu siguranță se simte ca și cum ar fi sfârșitul unei epoci. Sunt foarte mândră că mama mea a făcut parte din copilăria Reginei.”