• În curând au loc alegerile prezidențiale în SUA
  • Avansul lui Biden în fața lui Trump este de 8-10% în sondaje
  • Alegerile din Statele Unite se vor vedea live în 3 noiembrie, la Aleph News

Cu șase zile înainte de alegerile pentru Casa Albă, democratul Joe Biden are un avans de 8-10% în fața republicanului Donald Trump. Cel mai recent sondaj online Reuters / Ipsos arată că Biden se bucură de o ușoară creștere la intenții de vot :

  • Joe Biden 52%
  • Donald Trump 42%

În spatele cifrelor se dă însă o luptă încrâncenată între cele două staffuri de campanie.

Sorina Matei, corespondent: „În tabăra Trump astăzi se dă bătălia din Tampa, Florida. Donald Trump avea azi 2 mitinguri electorale. Mai sunt 5 zile până vom afla, dacă vom afla, noul președinte al SUA. Trump este azi în Florida și North Carolina. Cert este că în Florida, 29 voturi electorale au fost câștigate de 3 ori de republicani și de 2 ori de democrați. Sunt 1,4 milioane oameni nehotărâți. Tot astăzi, în Tampa, Florida, se duce acolo Joe Biden!”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Bogdan Nicolae, corespondent : Evident, sunt noutăți în tabăra democrată, persistă deocamdată stafia din 2016, sondajele sunt luate cumva cu un drob de sare, Biden are un avantaj, dar tuturor le e teamă să nu se repete situația cu Hillary Clinton. Biden merge și el in battleground-ul de astăzi in Florida – are 2 opriri acolo, ultima pe seară este in Tampa. În Florida a fost și Obama la începutul săptămânii, dar în Orlando, în cealaltă aglomerare urbană

Presa americană, despre lupta celor doi candidați

Bogdan Nicolae: „Dacă ar fi să privim strict zona democrată sau ziarele, publicațiile care înclină mai mult înspre Joe Biden, vedem în primul rând critici la adresa republicanilor și la administrația Trump, pentru că în continuare nu țin sub control pandemia, în continuare economia americană se prăbușește”

Sorina Matei:  „Sunt lucruri interesante care se întâmplă în zona presei republicane, se discută în continuare despre scandalul Bobulinski, s-au descoperit oameni în zona republicană care cumpără voturi- deci posibile fraude la vot – se discută, ca și în zona democrată, despre Curtea Supremă, dacă aceste alegeri vor fi decise de Curtea Supremă de Justiție- aici republicanii având un avantaj.

Aseară, liderul republican din Camera Reprezentanților a făcut apel către 5 posturi de televiziune – este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în Statele Unite – vorbim de NBC, ABC, FOX, CBS și CNN, ca să nu dea pe 3 noiembrie câștigătorul până nu se încheie toate centrele de votare. În același timp, toți ziariștii de pe Casa Albă au fost luați peste picior de Donald Trump în avion, în Air Force One. Donald Trump, echipa lui Donald Trump, le-a lăsat pe fiecare scaun printuri cu știrile pe care ei nu le difuzează și cum se ceartă între ei pe Twitter despre Bobulinski, despre anonimi care apar de la Casa Albă”