• Terasele, dar și sezonul estival, se vor redeschide pe 1 iunie, a anunțat Klaus Iohannis
  • Patronii de terase și administratorii plajelor încă așteaptă normele de aplicare măsurilor pe care trebuie să le respecte
  • Un ordin ar umra să fie publicat azi în Monitorul Oficial

Ştii deja că ziua de luni va aduce redeschiderea teraselor şi plajelor în România. Totuşi, proprietarii acestor afaceri s-ar putea să nu aibă toate lucrurile în ordine la 1 iunie, în condiţiile în care Guvernul încă nu a publicat normele ce vor trebui respectate.

Redeschiderea teraselor şi plajelor este prevăzută în Hotărârea CNSU nr. 26/2020, adoptată joi seară, însă este nevoie şi de publicarea unui ordin comun care să stabilească exact măsurile de protecţie sanitară ce vor trebui respectate de patronii teraselor şi administratorii plajelor.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunţat într-o intervenţie la Digi 24 că ordinul urmează să fie aprobat astăzi, însă chiar aşa, cu doar două zile rămase, mulţi proprietari nu se consideră pregătiţi să deschidă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cătălin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere, vede noul val de relaxare ca pe un pas mic înainte, însă deschiderea sezonului estival se va produce cu adevărat la 15 iunie, atunci când ar urma să fie redeschise şi restaurantele sau piscinele hotelurilor.

Noile măsuri de relaxare, aplicabile de la 1 iunie, au fost anunţate joi de preşedintele Klaus Iohannis şi aprobate de Guvern prin Hotărârea CNSU 26/2020. Documentul stabileşte ca între mesele de pe terase să fie o distanţă de 2 m, iar la o masă să se aşeze maximum patru persoane, dacă acestea sunt din familii diferite.

La plajă, accesul se va face numai pe şezlonguri, distanţa între acestea urmând a fi tot de cel puţin 2 metri.