• Poliția din Toronto și-a intensificat prezența în oraș și a închis un important bulevard din centru.
  • Aproximativ 500 de lucrători din domeniul sănătății s-au adunat în centrul orașului Toronto, în apropiere de locul unde sunt planificate demonstrațiile convoiului de camioane.
  • Mai mulți lucrători din domeniul sănătății din Toronto au declarat că au fost sfătuiți de spitale să nu poarte halate de spital în public, având în vedere protestul.

Se extind protestele în Canada împotriva certificatului de vaccinare. Orașele canadiene, inclusiv centrul financiar Toronto, s-au confruntat sâmbătă cu proteste împotriva certificatelor de vaccinare care s-au extins din capitala Ottawa, ridicând temerile privind posibilele incidente cu contramanifestanții.

Așa-numitul „Convoi al libertății” a început ca o mișcare împotriva unei cerințe de vaccinare pentru camionagii transfrontalieri, dar s-a transformat într-un punct de adunare împotriva măsurilor de sănătate publică și a guvernului premierului Justin Trudeau.

„Ne-am săturat cu toții de mandate, de intimidare, de a trăi într-o mare închisoare”, a declarat Robert, un protestatar din Toronto care nu și-a dat numele de familie. „Vrem doar să ne întoarcem la normalitate, fără a fi nevoiți să luăm în vene otrava pe care ei o numesc vaccinuri”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Protestatarii au blocat centrul orașului Ottawa în ultimele opt zile, unii participanți fluturând steaguri confederate sau naziste, iar alții spunând că vor să dizolve guvernul Canadei. Mișcarea împotriva certificatelor de vaccinare se intensifică din cauza restricțiilor tot mai dure.

Blocajul bine organizat, despre care poliția spune că se bazează parțial pe finanțarea din partea simpatizanților din Statele Unite, a văzut protestatarii aducând sâmbătă saune portabile pentru a combate temperaturile scăzute. Un bărbat a străbătut zona călare, purtând un steag al lui Trump, au arătat videoclipurile de pe rețelele de socializare. Fostul președinte american s-a pronunțat în sprijinul camionagiilor împotriva „politicilor dure ale lui Justin Trudeau, care a distrus Canada cu mandatele nebunești ale COVID„.

GoFundMe a retras vineri pagina de donații a Freedom Convoy din Canada, afirmând că aceasta a încălcat termenii de utilizare a platformei din cauza unei activități ilegale. Grupul strânsese aproximativ 10,1 milioane de dolari canadieni. Într-o declarație formulată într-un mod confuz, site-ul a declarat că va oferi rambursări celor care le vor solicita până la 19 februarie și va colabora cu organizatorii pentru a distribui restul sumelor către organizații caritabile verificate.

Sâmbătă, GoFundMe a declarat că va rambursa automat toate donațiile, dar nu înainte ca Elon Musk, CEO-ul Tesla, să numească compania „hoți profesioniști„. Guvernatorul Floridei, Rick DeSantis, dar și alți parlamentari republicani ai statului, au promis să investigheze compania cu sediul în California din cauza acestei acțiuni.