• De această dată se golesc rafturile de ulei. 
  • În mai mult magazine, sortimentele cele mai ieftine s-au vândut ca pâinea caldă.
  • Războiul din Ucraina a afectat exportul de ulei de floarea-soarelui. 

După isteria de la stațiile PECO, magazinele sunt următoarele pe listă. Rafturile se golesc de produsele alimentare „de bază”: ulei, făină, orez, macaroane, conserve.

După o imagine devenită virală, cu prețul la comustibil care ajuns la 11 lei, lumea a luat cu asalt stațiile Peco. Motorina s-a terminat, oamenii umplându-și nu doar rezervoarele la mașini, ci și diferite „recipiente”.

Mai multe imagini au fost suprinse, în diverse magazine din România, în seara zilei de vineri, înfățișând oameni cumpărând masiv ulei alimentar. Zvonurile privind presupusă criză de ulei alimentar și scumpirea drastică a produsului au început să circule pe rețelele sociale în cursul zilei de vineri. 

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Panica uleiului este prezentă în mai multe țări. Una din cele mai afectate țări este Spania, care importă peste jumătate din acest produs de la ucrainieni. Așa că spaniolii recurg la o măsură dură: raționalizează uleiul de floarea soarelui. Spaniolii au decis să ia această măsură drastică din cauza războiului din Ucraina. Pe lângă teama că ar putea rămâne fără ulei, oamenii sunt îngrijorați și de creșterea prețului.

La nivel european s-a dat un avertisment că războiul ar putea afecta producția de ulei, din lipsa materiei prime. Până la patruzeci la sută din catintatea de floarea soarelui e importată din Ucraina.