Scenariu roșu în București. Toate unitățile de învățământ se închid și masca devine obligatorie în toate spațiile publice

Persoană cu mască Sursa foto: Mediafax
  • Comitetul pentru Situații de Urgență s-a întâlnit la ora 15.00
  • Capitala a depășit ieri pragul critic de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori
  • Prefectul Capitalei a spus că decizia de închiderea sau nu a şcolilor aparține Ministerului Educaţiei

ACTUALIZARE 16.35. Comitetul pentru Situații de Urgență al Capitalei a hotărât ca începând cu ora 0 să fie suspendată activitatea didactică, inclusiv în creșe și universități, din 20 octombrie.

Ce a mai decis Comitetul pentru Situații de Urgență al Capitalei

  • Cinematografe, săli de spectacole – închise
  • Masca obligatorie în toate spațiile public
  • Restaurantele și cafenelele se închid în interior

Comitetul pentru Situații de Urgență se întâlnește azi la ora 15.00. Bucureștenii se pot aștepta la decizii legate de următoarele 14 zile. Capitala a depășit ieri pragul critic de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei spunea, duminică, întrebat dacă vor mai fi luate decizii în cazul în care rata de infectare scade sub 3: „Noi am pus această problemă. Comitetul va fi convocat oricum. Dacă va scădea rata de incidență sub 3, noi tot trebuie să îl convocăm. Informăm Comitetul că rata a fost 3,02 și ne gândim dacă trebuie să luăm măsuri pe care în aceeași ședință să le anulăm.”

El a spus că decizia de închiderea sau nu a şcolilor aparține Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu.”