• Alexei Navalnîi se află în continuare în spatele gratiilor, în Rusia.
  • Disidentul rus ar putea fi condamnat la 13 ani și jumătate de închisoare.
  • Kremlinul speră ca prin această sentință mișcarea lui Navalnîi să fie dizolvată.

Revenirea lui Alexei Navalnîi în Rusia a pus pe jar întreaga lume. Arestarea sa a produs numeroase reacții negative la adresa Kremlinului, din partea multor state, iar disidentul rus continuă să-i dea mari bătăi de cap președintelui Vladimir Putin. De această dată, Kremlinul ar fi găsit pista perfectă ca Navalnîi să fie închis pentru o faptă anume. Liderul opoziției ar putea fi condamnat la 13 ani și jumătate de închisoare, scenariu pe care Kremlinul l-ar fi pregătit pentru ca mișcarea lui Navalnîi să fie dizolvată, potrivit The Moscow Times care citează Bloomberg.

Două sentințe pregătite pentru „dușmanul Kremlinului”

Navalnîi a fost încarcerat imediat cum a pus piciorul pe tărâmul rusesc, după ce s-a întors din Germania, țară în care s-a recuperat după ce a fost otrăvit cu Novichok. Dubla sentință de 13 ani și jumătate pentru Alexei Navalnîi ar putea fi dată luna viitoare. Se pare că disidentul rus o poate primi în urma unui caz mai vechi de delapidare, pentru care este acuzat că a furat donațiile susținătorilor, susține sursa citată. 10 ani ar putea primi în acest caz, iar alți 3 ani și jumătate în alt caz de delapidare.

Din spatele gratiilor, Navalnîi a cerut ca, sâmbătă, rușii să protesteze în stradă, însă Rusia a multiplicat arestarea opozanților săi. Aceste arestări au fost raportate de echipa opozantului și de ONG-ul specializat OVD-Info.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Altfel, Rusia neagă faptul că Navalny a fost otrăvit și acuză Berlinul că a reținut dovezi care demonstrează contrariul.