• Un oraș din Japonia a cheltuit fondurile alocate pentru lupta împotriva COVID-19 pe o statuie uriașă
  • Scopul statuii este de a promova turismul
  • Mai puțin de 2% dintre japonezi au fost imunizați

La ce pot fi folosite fondurile de urgență alocate pentru lupta împotriva COVID-19? Un oraș din Japonia a decis că nicidecum pentru scopul inițial, ci pentru o statuie imensă cu un calamar, informează The Guardian.

Scopul statuii este de a promova turismul, dar administrația orașului Noto, un oraș situat pe coastă, se luptă acum cu un val de critici. Fondurile destinate luptei împotriva COVID-19 au fost redirecționate către o statuie de 13 metri lungime cu un calamar.

Costurile pentru această atracție turistică s-au ridicat la 25 de milioane de yeni japonezi, aproximativ 190.000 de euro. Calamarul este o specialitate în acest oraș de coastă, puternic afectat din punct de vedere economic de pandemie. În prezent, restaurantele și magazinele mari sunt închise. Acestea se vor deschide pe 11 mai.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Japonia a declarat stare de urgență pe 23 aprilie, cu doar 3 luni înaintea începerii Jocurilor Olimpice, iar ieri a înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19. Țara Soarelui Răsare nu stă bine nici la procentul populației imunizate: mai puțin de 2% dintre japonezi au fost imunizați. Totuși, Noto nu a cheltuit toate fondurile alocate pe această statuie. Orașul ar fi primit, în total, aproximativ 800 de milioane de yeni, echivalentul a aproximativ 6 milioane de euro.