• Multe facultăți vor începe activitățile față în față pentru lucrările practice
  • Studenții de la UMF din Timișoara se întorc de pe 15 februarie în amfiteatre
  • Alți rectori din țară încă analizează ce variantă vor alege pentru acest semestru

După aproape un an de cursuri online studenții se întorc în amfiteatre. Vor putea participa, în sfârșit, la laboratoare și stagii practice. Însă nu toți. Roberta Andreaş este în anul trei la Medicină Generală. De mai bine de un an îşi vede colegii şi profesorii doar pe ecranul calculatorului.

Pacienţii, sincer, îmi lipsesc cel mai mult. Este altfel când înveţi pe un pacient, decât când înveţi doar cu cartea-n faţă şi încerci tu să corelezi anumite lucruri, pe care ar trebui să le vezi practică.”, spune Roberta Andreaș, studentă UMF Timișoara.

Roberta a fost la cursuri și laboratoare doar în primul anul şi în semestrul întâi din anul II. Apoi, a venit pandemia şi şcolile s-au închis.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Este un lucru foarte bun, pentru că noi suntem şi în ultimul an preclinic, practic de anul viitor intrăm în anii clinici şi este foarte important să fii la patul bolnavului, să-l observi, să vezi.”, a mai spus aceasta.

Situația este diferită de la oraș la oraș. Studenții de la Universitatea Politehnică încep cursurile abia de pe 1 martie. Iar cei de la UMF București mai au de așteptat până să înceapă.

La Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, cursurile semestrului II încep la 1 martie. De la 1 martie vom începe tot în sistem hibritd, adică vom avea cursurile online, iar stagiile practice din laboratoare și spitale se vor desfășura cu prezența fizică a studenților. La medicină nu se poate să facem activitate practică online.”, a explicat Viorel Jinga, rector UMF București.