• Ministerul Afacerilor Interne propune simplificarea procesului de înmatriculare a maşinilor.
  • Dealerii auto vor putea înmatricula direct maşinile noilor proprietari, printr-un contract de mandat.
  • În Bucureşti, probele pentru examenul auto vor fi reluate de luni.
  • Persoanele care-şi abandonează maşinile riscă să rămână fără ele după şase luni.

Te gândeşti să îţi cumperi maşină? În curând, procedura de înmatriculare se va simplifica. Ministerul Afacerilor Interne a lansat  în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care înmatricularea auto să fie făcută mai uşor.

Dacă ai de dat şi examen pentru permisul auto, în Bucureşti, să ştii că de luni se reia proba teoretică, iar de marţi şi cea practică.

Dacă ai permis şi maşină, să nu uiţi să şi conduci. O lege intrată recent în vigoare stabileşte că autorităţile pot ridica maşinile lăsate în acelaşi loc, timp de şase luni. Regula se aplică şi maşinilor care n-au plăcuţe cu numere de înmatriculare sau care sunt înmatriculate în străinătate. 

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Proiectul de ordin al MAI este în dezbatere publică până pe 20 iulie.

Uite ce spune Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: „Toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei doi mari producători din România, Dacia Renault şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.“

Noi reguli pentru înmatricularea și radierea vehiculelor – Declarații susținute de domnul Ion Marcel VELA, chestorul șef de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat în MAI, și de directorul DRPCIV, comisar-șef de poliție Florin CATANĂ.Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 9 iulie 2020