• Orașul Timișoara și cele patru comune limitrofe ies din carantină de joi.
  • Rămân valabile însă restricţiile impuse de la nivel naţional.
  • Programul cu publicul al restaurantelor va fi permis între 05:00 și 18:00, pe toată durata săptămânii, iar circulația după ora 20:00 este interzisă.

Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, aprobă ridicarea carantinei în Timișoara și în comunele limitrofe. El susține că măsurile restrictive stabilite recent la nivel național pot fi suficiente în contextul actual dacă vor fi respectate de către cetățeni.

Miercuri, la ora 24:00, expiră măsura privind carantina zonală a municipiului Timișoara și a comunelor Dumbrăvița, Moșnița Nouă, Ghiroda și Giroc. Asta după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș nu a aprobat prelungirea măsurii, fiind exprimate 5 voturi pentru, 30 împotrivă și 3 abțineri.

Prefectul a fost printre cei care au votat împotriva prelungirii măsurii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„De această dată am votat împotriva prelungirii măsurii de carantinare zonală, însușindu-mi propunerea DSP Timiș, considerând că măsurile restrictive stabilite recent la nivel național pot fi suficiente în contextul actual, în aceste localități, dacă vor fi respectate de către cetățeni. Efectele carantinei se vor vedea cel mai probabil și în următoarele zile, deoarece este cunoscut că efectele unei măsuri de carantinare se văd în timp”, a explicat prefectul Zoltan Nemeth.

Începând de joi, la ora 00:00, se anulează carantina din municipiul Timișoara și comunele Ghiroda, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Giroc.

În municipiul Timișoara programul cu publicul al operatorilor economici va fi între 05:00 și 18:00, pe toată durata săptămânii, iar după ora 20:00 se va circula doar pentru excepțiile prevăzute în Hotărârea de Guvern.