• 65 de milioane de oameni au urmărit prima dezbatere dintre candidați
  • Tensiunile au crescut când Trump a refuzat să condamne un grup de extremă dreapta
  • Moderatorul, lăudat de către Comisie

Comisia care supraveghează dezbateriale prezidențiale din SUA a declarat că va schimba formatul acestora. Măsura vine pentru a se asigura că cele două întâlniri rămase între Donald Trump și Joe Biden sunt mai „ordonate”, relatează BBC.

Una dintre măsurile posibile ar fi să oprească microfoanele dacă candidații se întrerup reciproc. Anunțul vine după ce la prima ședință, discuția dintre cei doi a deraiat în mai multe momente, ajungând chiar la insulte.

Echipa lui Trump deja a contestat această decizie. Tonul și tacticile din prima dezbatere a fost criticată vehement de americani.

Cu toate acestea, consecințele au venit și de la refuzul lui Trump în dezbatere de a condamna în mod explicit un grup de extremă dreaptă numit Proud Boys.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

BBC graphic shows debate figures

Directorul de comunicare al campaniei lui Trump, Tim Murtaugh, care descrisese scenele haotice din noaptea de marți ca un „schimb liber de idei”, a criticat planurile.

„Fac asta doar pentru că omul lor a fost lovit aseară. Președintele Trump a fost forța dominantă și acum Biden încearcă să lucreze cu arbitrii. Nu ar trebui să mute porțile sau să schimbe regulile jocului în mijlocul unui meci,” a spus el.

În primul său interviu de la dezbatere, moderatorul Chris Wallace a declarat pentru New York Times că este „o oportunitate imensă ratată” și că „nu a visat niciodată că dezbaterea va deraia așa rău.” Cu toate astea, Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale l-a lăudat pentru profesionalismul și abilitatea sa.