• Regulile privind donarea de sânge pentru bărbații homosexuali și bisexuali vor fi relaxate în toată Marea Britanie.
  • Guvernul numește această măsură o „schimbare de reper”.
  • Modificările vor fi puse în aplicare până în vara anului 2021.

Toți donatorii de sânge din Marea Britanie care au avut un partener sexual și care au fost alături de partenerul lor sexual mai mult de trei luni, vor fi acum eligibili să doneze indiferent de sexul și genul lor sau al partenerului, relatează BBC.

Noul criteriu se concentrează pe comportamentele individuale, fiind elimantă regula precedentă care spunea că orice bărbat care a întreținut relații sexuale cu bărbați în ultimele trei luni nu poate dona sânge. Asta înseamnă că bărbații care se află în relații homosexuale de lungă durată pot dona sânge oricând. Modificările vor fi puse în aplicare până în vara anului 2021.

Conform regulilor anterioare, toți bărbații care se aflau într-un cuplu gay nu trebuiau să întrețină relații sexuale timp de trei luni dacă voiau să doneze sânge. Comitetul Consultativ pentru Siguranța Sângelui, a Țesuturilor și a Organelor – care sfătuiește departamentele de sănătate din Marea Britanie – a recomandat modificările după examinarea celor mai recente dovezi legate de donarea de sânge și comportamentul sexual.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN