Se scumpește gigacaloria în București. Nicușor Dan: Vor fi două prețuri. Unul până în ianuarie și altul, după

  • Preţul gigacaloriei în Bucureşti va creşte, iar Primăria Capitalei va creşte şi subvenţia, a anunţat vineri primarul general al Capitalei Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.
  • Primarul a precizat că nu poate oferi un preţ final al gigacaloriei, acesta urmând a fi definitivat în următoarele zile.

Preţul de producţie al gigacaloriei creşte de la 206 lei la 329 de lei, plus TVA, a precizat primarul. Din ianuarie TVA scade de la 19% la 5%, ceea ce va duce la reducerea preţului gigacaloriei anul viitor.

Tariful de transport şi distribuţie, de 220 lei în prezent, urmează să fie modificat de Termoenergetica şi aprobat de ANRE, ceea ce se va întâmpla în curând, a adăugat Dan.

Primarul spune că nivelul subvenţiei pe care Primăria o acordă pentru încălzire ar putea urca cu 100 până la 200 de milioane de lei, de la 950 milioane de lei în prezent.

„În acest moment, subvenţia anuală pe care Primăria o plăteşte este de 950 milioane de lei. Este posibil să suplimentăm această sumă, adică situaţia noastră financiară actuală ne permite să o facem. Decizia o să o luăm după ce o să avem preţul final. Putem să plătim încă 100-200 de milioane în plus”, a spus Nicuşor Dan, precizând că decizia aparţine Consiliului General al Muncipiului Bucureşti.