• Guvernul va despăgubi fermierii afectaţi de secetă
  • Despăgubiri în valoare de 1,08 miliarde de lei
  • Suma investită în infrastructura de irigaţii este mai mică: 232 milioane de lei

De 4 ani seceta arde miliarde de lei din bugetul statului și asta nu pare să îngrijoreze pe nimeni. Guvernul îi despăgubește pe fermieri pentru culturile distruse în loc să le dea mai mulți bani pentru infrastructură.

Suma pe care Ministerul Agriculturii a investit-o în sistemul de irigaţii este de 5 ori mai mica faţă de despăgubirile pe care le vor primi fermierii afectaţi de secetă. Banii, desi sunt peste un milliard de lei, îi va ajuta pe fermieri doar să supravieţuiască până anul viitor, când sper să vină ploaia, pentru că tehnologizarea rămâne aceeaşi. Anul acesta au fost afectaţi de secetă peste 34 de mii de fermieri cu un număr de 1,6 milioane de hectare de teren.

Romulus Oprea, preşedinte Asociaţia Cartoful: Sunt foarte puţini. Gândiţi-vă că aceşti fermieri care primesc despăgubire de secetă nu au produs nimic. Dar au consumat, motorină, salarii, îngrăşăminte. Asta nu face decât să îndulcească un pic pastila şi să tragă speranţe, săracii, că vine un an mai bun. Să fim sprijiniţi şi nu prin măsuri de genul ăsta, dăm bani în stânga şi-n dreapta, de multe ori, aiurea. Investit în utilaje noi, investit în irigaţii, investit în depozite.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT