• Creșterea bruscă a temperaturilor usucă culturile de porumb din toată Europa.
  • Trei sferturi din teritoriul României, cel mai mare producător de porumb din lume este afectat de diferite grade de secetă.
  • Franţa, al doilea mare cultivator, a înregistrat cea mai secetoasă lună iulie din istorie, iar fermierii din Estul Germaniei ar putea pierde întreaga recoltă.

Creșterea bruscă a temperaturilor usucă culturile de porumb din toată Europa. Trei sferturi din teritoriul României, cel mai mare producător de porumb din lume este afectat de diferite grade de secetă.

România înregistrează cel mai scăzut nivel al recoltei de porumb de când au început măsurătorile meteorologice în România, datorită acestei secete. România genera, practic, 14,5 miloane din producția totală a Uniunii Europene, să spunem de 68, 69 milioane de tone și va genera doar 8,2 milioane de tone în final, spune Cezar Gheorghe – analist Clubul Fermierilor Români.

Franţa, al doilea mare cultivator, a înregistrat cea mai secetoasă lună iulie din istorie, iar fermierii din Estul Germaniei ar putea pierde întreaga recoltă.

Sunt țări dezvoltate. Statul subvenționează foarte mult agricultura, dările de stat și statul german și francez sunt foarte aproape de fermieri, pentru că ei produc. Haideți să vorbim despre fermierii din România care din păcate doar primesc promisiuni, spune Cornel Stroescu – fermier din Mehedinți.

Recomandări

UE INTERZICE TRANSBORDAREA GNL ÎN PORTURILE SALE
CE PRIMEȘTE UCRAINA DE LA LIDERII LUMII?
CE PROVOCARI ÎL AȘTEAPTĂ PE RUTTE LA NATO?
UNA SPUNE COMISIA EUROPEANĂ, ALTA FACE GUVERNUL
ZID LA GRANIȚA CU SUDUL
HORIA CUCEREȘTE CELE MAI ÎNALTE VÂRFURI