• Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că războiul din Ucraina intră într-o fază critică.
  • El a spus acest lucru în timpul unei întâlniri cu secretarul de stat american Anthony Blinken.
  • Războiul din Ucraina intră într-o fază critică. Forțele ucrainene au reușit să blocheze ofensiva Moscovei în Donbas, luptând în spatele liniilor rusești și recucerind teritorii”, a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că războiul din Ucraina intră într-o fază critică.
El a spus acest lucru în timpul unei întâlniri cu secretarul de stat american Anthony Blinken.

Războiul din Ucraina intră într-o fază critică. Forțele ucrainene au reușit să blocheze ofensiva Moscovei în Donbas, luptând în spatele liniilor rusești și recucerind teritorii”, a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a subliniat: Dacă Rusia încetează să lupte, va fi pace, dar dacă Ucraina încetează să lupte, atunci va înceta să mai existe ca stat independent.”

Recomandări

SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CÎRSTOIU BAGĂ COALIȚIA ÎN BLOCAJ
PROGNOZA METEO PENTRU MINIVACANȚA DE PAȘTE
BURSA NU DOARME
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Stoltenberg a avertizat că Ucraina și NATO ar trebui să fie pregătite pentru măsuri pe termen lung”, dar a făcut apel la aliați să continue să ofere sprijin Ucrainei.

Forțele armate ale Ucrainei au eliberat peste 20 de așezări în direcția Harkov și a pătruns în apărarea inamicului pe o rază de până la 50 de kilometri. Operațiunea este în curs de desfășurare într-o serie de așezări. În direcția Kramatorsk, Forțele Armate ale Ucrainei și-au îmbunătățit poziția tactică și au avansat până la 2 kilometri distanță. În timpul ofensivei din direcția Slovyansk, satul Ozerne, regiunea Donețk, a fost eliberat până la o distanță de trei kilometri.