Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „Războiul din Ucraina intră într-o fază critică”

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că războiul din Ucraina intră într-o fază critică.
El a spus acest lucru în timpul unei întâlniri cu secretarul de stat american Anthony Blinken.

Războiul din Ucraina intră într-o fază critică. Forțele ucrainene au reușit să blocheze ofensiva Moscovei în Donbas, luptând în spatele liniilor rusești și recucerind teritorii”, a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a subliniat: Dacă Rusia încetează să lupte, va fi pace, dar dacă Ucraina încetează să lupte, atunci va înceta să mai existe ca stat independent.”

Stoltenberg a avertizat că Ucraina și NATO ar trebui să fie pregătite pentru măsuri pe termen lung”, dar a făcut apel la aliați să continue să ofere sprijin Ucrainei.

Forțele armate ale Ucrainei au eliberat peste 20 de așezări în direcția Harkov și a pătruns în apărarea inamicului pe o rază de până la 50 de kilometri. Operațiunea este în curs de desfășurare într-o serie de așezări. În direcția Kramatorsk, Forțele Armate ale Ucrainei și-au îmbunătățit poziția tactică și au avansat până la 2 kilometri distanță. În timpul ofensivei din direcția Slovyansk, satul Ozerne, regiunea Donețk, a fost eliberat până la o distanță de trei kilometri.

Exit mobile version