• Regina Elisabeta a II-a are acum 96 de ani, dar încă își păstrează luciditatea minții, vigoarea trupului și a spiritului și se descurcă excelent cu îndatoririle sale regale.
  • Secretul longevității este cu siguranță o chestiune de genetică, dar se datorează în mare parte și stilului ei de viață, care include o alimentație foarte specifică.
  • Majestatea Sa are, desigur, acces la alimente de cea mai bună calitate, iar cei mai buni bucătari lucrează pentru ea.

Regina Elisabeta a II-a are acum 96 de ani, dar încă își păstrează luciditatea minții, vigoarea trupului și a spiritului și se descurcă excelent cu îndatoririle sale regale.

Care este secretul longevității acestei regine active? Este cu siguranță o chestiune de genetică, dar se datorează în mare parte și stilului ei de viață, care include o alimentație foarte specifică.

Iată care sunt cele șase obiceiuri alimentare principale ale Elisabetei a II-a.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Controlul porțiilor și răsfățul

În timp ce prințul Philip, potrivit apropiaților familiei regale, era un gurmand și trăia pentru a mânca mâncăruri delicioase, regina Elisabeta are o abordare radical diferită. Mănâncă în porții mici, preferând să mănânce de patru ori pe zi, dar puțin, decât de trei ori, dar în cantități mai mari.

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au calculat că această abordare a alimentației ajută la reducerea cantității de alimente consumate zilnic cu 25%.

Răsfățul preferat al Reginei sunt dulciurile cu ciocolată. Potrivit lui Chef McGrady, regina poate mânca o bucățică de tort în fiecare dimineață până când îl termină. Totuși, acest lucru poate dura o săptămână sau două, deoarece Regina nu se grăbește.

Regina Elisabeta nu acceptă alte tipuri de prăjituri și produse de patiserie. Oamenii de știință spun că este foarte util să începi ziua cu o recompensă. Astfel, nu veți simți nevoia de un desert interzis toată ziua.

Cu cât ciocolata este mai neagră, cu atât mai bine

Regina preferă ciocolata cu un conținut de cacao începând de la 60%. Poate fi ciocolată neagră, poate fi amară. Cu cât mai neagră, cu atât mai bine”, dezvăluie McGrady. Majestatea Sa nu se va atinge niciodată de ciocolată cu lapte sau albă, notează bucătarul.

Și aici Elisabeta a II-a are dreptate: ciocolata neagră conține flavonoide, care protejează inima și ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral. Desigur, regina nu mănâncă o întreagă tabletă de ciocolată dintr-o dată, o mușcătură, două sunt suficiente.

Produsele de sezon

Regina iubește căpșunile. Atât de mult încât unul dintre soiurile de pe insulă poartă chiar numele ei. Căpșunile sunt servite la masa regală doar vara în sezon. Și, deși Elisabeta a II-a are posibilitatea de a mânca fructele sale preferate pe tot parcursul anului, nu o face.

Oamenii de știință de aici sunt de acord cu abordarea regală, adevărul este că alimentele cele mai benefice pentru corpul nostru sunt cultivate în aceeași regiune în care trăim. Fructele și legumele își pierd cea mai mare parte a nutrienților în timpul transportului îndelungat.

Peștele este venerat în special la masa regală

Sandvișurile cu somon pentru o gustare de după-amiază, peștele la grătar pentru prânz sau cină sunt alegerile preferate ale reginei. Poate că acesta este secretul gândirii clare a Elisabetei a II-a. Acizii grași omega-3 conținuți de pește sunt foarte buni pentru creier, îmbunătățesc memoria, previn îmbătrânirea prematură a creierului și îi prelungesc tinerețea.

Și asta pe lângă alte proprietăți benefice, omega-3 car susțin imunitatea, circulația sângelui, îmbunătățesc funcția cardiacă, încetinesc îmbătrânirea pielii, îmbunătățesc funcționarea articulațiilor și a ligamentelor.

Respectă întotdeauna tradiția ceaiului

Nu doar Regina, nici o familie engleză nu-și poate imagina viața fără ceai. Este un întreg ritual. Regina Elisabeta a II-a preferă ceaiul Earl Grey, care ajută la scăderea nivelului de colesterol datorită flavonoidelor găsite în bergamotă. Da, bergamotul este ceea ce dă acestui ceai o aromă atât de delicată. Nu-ți place bergamotă? Nici o problemă. S-a demonstrat că orice ceai negru ajută la scăderea tensiunii arteriale, reduce riscul de cancer ovarian și chiar favorizează pierderea în greutate. Și nu trebuie să îl bei deloc din cești de porțelan fin.

Regina nu mănâncă niciodată în grabă. Nici măcar nu mușcă din banane, întotdeauna le taie cu cuțitul și le mănâncă cu furculița, în bucăți mici. În plus, în palat sunt interzise alimentele bogate în amidon. Se pare că Elisabetei a II-a nu-i plac orezul, cartofii și pastele, dar Regina nu evită deloc carnea. Ea preferă fripturile bine făcute, potrivit lui McGrady, el nu a gătit niciodată pentru Maiestatea Sa carne în sânge.