Sectorul 1, acoperit de gunoaie. Firma de salubrizare nu a strâns gunoiul de trei zile. Reacția lui Clotilde Armand

  • De 3 zile, Romprest nu a strâns gunoiul de pe unele străzi din sectorul 1.
  • În locul firmei de salubrizare, voluntarii au curățat străzile din sectorul 1.
  • Clotilde Armand: „Romprest pune presiuni pe primărie și cere bani în plus”.

Cel mai verde sector al Bucureștiului, sectorul cel mai bogat, locul unde sunt parcurile și ambasadele străine, sectorul 1 – este acoperit de munți de gunoi.

Primăria care are peste 300 de milioane de euro de cheltuit, are o problemă cu Romprest, firma care face curățenia în sector. Sau ar trebui să facă. Azi au făcut șmotru voluntari, chemați de primarul Clotilde Armand.

Clotilde Armand, primar sectorul 1 București:Pe mine nu mă interesează cum a procedat înainte această companie cu foștii edili, pe mine mă interesează să își respecte contractul și legea. Din informațiile, mele s-au trimis facturi către primărie la suprapreț.”

Clotilde spune că Romprest pune presiuni pe primărie și cere bani în plus. Contractul este din 2008 și primarul Clotilde dă de înțeles că în relațiile cu foștii primari – PSD – firma primea mai mulți bani decât făcea. Există și un răspuns al Romprest. Sfidător.

Reacția Romprest și a locuitorilor din sectorul 1

Sorin Velicu, director executiv al Romprest:Or mai fi una, două străzi cu sens unic pe care s-a trecut o singură dată, dar a greși e omenește”.

Explicațiile nu îi consolează pe cei care locuiesc printre gunoaie.

De vreo 3 zile nu se ia gunoiul. Nu știm ce se întâmplă. Ca firmă, plătesc 900 de lei și ca persoană fizică undeva la 300 de lei. Nimic nu este normal în țara asta. Absolut nimic. Nu mi se pare normal, bătaie de joc, poate să vină orice primar ar veni, totul pleacă de sus.”, spune un cetățean.

Bineînțeles că mă deranjează, dar să știți că suntem un cartier greu de suportat din cauza murdăriei și a manelelor.”, mai spune o cetățeană.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!