CEPA Forum și Black Sea Conference, două evenimente care s-au desfășurat la Washington DC la finalul lunii septembrie 2022, pentru a analiza crizele actuale generate de războiul din Ucraina, au fost sprijinite de compania Leviatan Design.

Evenimentele CEPA Forum și Black Sea Conference au oferit un cadru de dezbatere extrem de util în contextul actual, ținând cont de faptul că România se află în prima linie a provocărilor actuale și este afectată în mod direct de evoluția războiului declanșat de Rusia.

CEPA Forum, organizat de think tank-urile New Strategy Center și Center for European Policy Analysis (CEPA), a facilitat lansarea studiului „The Strategic Importance of Snake Island”, care reprezintă o analiză de maxim interes pentru Ucraina, România și NATO, din perspectiva libertății de navigație în Marea Neagră și la gurile Dunării și a securității energetice a regiunii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Discuțiile despre importanța Insulei Șerpilor în regiunea Mării Negre au continuat în cadrul unui eveniment desfășurat la reședința ambasadorului României în SUA, E.S. Andrei Muraru, la care a participat și Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design.

Tot în această perioada, Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a efectuat o vizită la sediul Lockheed Martin din Washington DC, unde a purtat o serie de discuții cu reprezentanții companiei americane despre proiectele de viitor ale acestei companii și modalitatea de proiectare și realizare a echipamentelor de înaltă tehnologie.

Un alt eveniment care a analizat problemele de securitate din regiunea Mării Negre a fost Black Sea Conference, fiind organizat de Yorktown Institute și New Strategy Center. Cele mai importante subiecte de pe agenda evenimentului s-au referit la amenințarea pe care o reprezintă Rusia în regiunea Mării Negre și politica SUA și NATO în ceea ce privește asigurarea securității în această regiune.

Cu o importantă experiență în dezvoltarea infrastructurilor strategice, Leviatan Design înțelege rolul multidimensional pe care îl are însocietate și sprijină, pe de o parte, numeroase inițiative din domeniul educației și din mediul social, iar pe de altă parte, are un rol activ în promovarea intereselor de securitate ale României, care au un impact semnificativ asupra tuturor sectoarelor de activitate.

Mai multe detalii despre evenimentele CEPA Forum și Black Sea Conference sunt disponibile aici: https://bit.ly/3TbLRPQ.