Situația privind securitatea de la Marea Neagră și tensiunile de la granița cu Ucraina, discutate în ședința CSAT de azi

Ședință CSAT Sursa foto: www.presidency.ro
  • Ședința va începe la ora 16.00 și va avea loc la Palatul Cotroceni
  • Klaus Iohannis: Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte multă atenție aceste lucruri
  • Klaus Iohannis: Îi asigur pe români că noi suntem pe fază

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se reunește azi într-o ședință convocată de președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre tensiunile din zona Mării Negre și comasarea trupelor la granița de est a Ucrainei: „Îi asigur pe români că noi suntem pe fază”.

Ședința va începe la ora 16.00 și va avea loc la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat încă de joia trecută că va convoca săptămâna aceasta o ședință a CSAT dedicată în special zonei de tensiune din Marea Neagră și comasării de trupe la granița de est a Ucrainei: „Îi asigur pe români că noi suntem pe fază”.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte multă atenție aceste lucruri. Să nu-și imagineze cineva că noi stăm să așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, spunea Klaus Iohannis.

Șeful statului precizează că a avut mai multe discuții cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, dar și cu alți conducători de servicii specializate.

Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo. Ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați, însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic. Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a adăugat Iohannis.