Şedinţă de coaliție pe tema rectificării bugetare, la cererea liberalilor

Surse: Şedinţă a coaliţiei pe tema rectificării bugetare Sursa: Hepta

O şedinţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR pe tema rectificării bugetare are loc vineri, la ora 12.30, la solicitarea liberalilor.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a cerut că rectificarea sa fie prezentată în coalitie, înainte de şedinţa de guvern. Ca urmare, ar putea fi convocată o întâlnire între liderii coaliţiei înainte de şedinţa de guvern.

Şedinţa a fost convocată după ce noul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că a pregătit o rectificare bugetară.

„În şedinţa de Guvern de astăzi voi veni cu rectificarea bugetară, prin care asigurăm banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru susţinerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19, pentru funcţionarea serviciilor publice. Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finanţelor şi le mulţumesc! Avem multe de făcut în continuare: proiectul de buget pentru anul viitor, accesarea banilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, consultări ample cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali. Nu tăiem bani, ci venim cu soluţii pentru a construi proiecte pentru români! Nu venim cu noi taxe, ci regândim modul de a construi sistemul fiscal pentru a-i ajuta în primul rând pe cei vulnerabili”, a anunţat Câciu, pe Facebook.

Şedinţa de Guvern va avea loc vineri la ora 12.30.