Ședința de la Parlament convocată pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură, amânată din nou din lipsă de cvorum

  • Ședința BPR a fost reprogramată luni, la ora 12.00.
  • USR-PLUS și AUR au depus aseară moțiunea de cenzură.
  • Dan Barna a anunțat că miniștrii partidului își vor depune demisiile.

Membrii Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului (BPR) s-au întrunit sâmbătă, la ora 11.00, pentru a stabili calendarul privind citirea și votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ședința a fost din nou suspendată din lipsă de cvorum.

Ședința de sâmbătă a fost suspendată deoarece mai mulți deputați și senatori au lipsit și nu a fost îndeplinită condiția privind cvorumul.

Reprezentanții USR PLUS și AUR caută soluții astfel încât o nouă ședință să fie convocată în următoarele ore. Alte surse din Parlament spun că următoarea ședință va avea loc luni.

Prima ședință a BPR a fost convocată vineri, la ora 23.00, în sistem on-line, imediat după depunerea de către AUR și USR PLUS a moțiunii de cenzură. Ședința s-a încheiat fără niciun rezultat deoarece mai mulți parlamentari au lipsit și nu a fost cvorum.

Sâmbătă, premierul Florin Cîțu și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan l-au criticat pe președintele PNL, Ludovic Orban, pentru că a contribuit la îndeplinirea procedurilor parlamentare privind depunerea moțiunii USR PLUS AUR. Este o acțiune bizară, nu vreau să cred că a tradat, au spus cei doi liberali.

Florin Cîțu, contracandidatul lui Ludovic Orban la șefia PNL, a comentat pe scurt poziția președintelui Camerei Deputaților.

„Este o acțiune bizară ca președintele PNL”, a spus Cîțu.

Rareș Bogdan l-a criticat pe președintele PNL, Ludovic Orban.

„Nu vreau să cred că Orban a trădat, nu cred că trebuia să-și anuleze programul, este bizar că președintele Camerei Deputaților de la partidul împotriva căruia se depune moțiunea să stea să aștepte, să ia act de moțiunea domnilor Simion, Barna și Cioloș. Trebuia să aibă decența să-și delege atribuțiile către doamna Prună de la USR”, a explicat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Florin Cîțu și Rareș Bogdan se află sâmbătă la Timișoara pentru a se întâlni cu membrii filialei PNL.