• Mai multe birouri din sediul Parlamentului European din Bruxelles au fost jefuite, pe perioada izolării.
  • Un europarlamentar german a declarat că i-au fost furate două laptop-uri și că peste 50 de colegi ar fi fost păgubiți.
  • În prezent se derulează o anchetă, iar paza în clădire a fost înăsprită.
  • Europarlamentarul german a pornit o campanie amuzantă în social media, la care s-au alăturat și colegii săi: „Vă rog politicos să nu mă jefuiți”.

O serie de birouri din clădirea Parlamentului European au fost jefuite în perioada izolării. Europarlamentarii au lucrat de acasă, respectând măsurile de siguranță și de distanțare socială în tot acest timp, relatează CNN.

Reprezentanții Parlamentului European au declarat că au luat la cunoștință jaful și în prezent se derulează o anchetă în acest sens.

„I-am ajutat pe cei care au fost afectați și i-am pus în contact cu poliția locală”, au mai declarat oficialii Parlamentului European.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Un europarlamentar german a declarat că i-au fost furate două laptop-uri, iar peste 50 din colegii săi au fost jefuiți.

Un europarlamentar italian a postat pe Facebook următorul mesaj: „Niște necunoscuți simpatici mi-au spart biroul din Bruxelles. Au forțat încuietorile de la dulapuri ca să caute habar nu am ce. Au răscolit câteva lucruri”.

Europarlamentarul german a mai declarat că a anunțat serviciul de pază al clădirii, dar și pe Președintele Parlamentului European, David Sassoli, spunându-i următoarele: „ia măsuri și spune-le tuturor că se întâmplă lucruri grave aici”.

Marți, europarlamentarul german le-a transmis colegilor săi, printr-un email, următorul mesaj: „Singura noastră speranță este să ne apărăm făcând ceea ce știm noi mai bine: să printăm, fără vreo speranță, mesaje pe hârtie”. „Vă rog politicos să nu mă jefuiți” și „Vă rog să nu furați asta” au mai fost mesajele pe care le-a transmis europarlamenturi pe email, într-o notă de ironie și amuzament.

Colegii au distribuit mesajele pe Twitter.

Europarlamentarul german este îngrijorat pentru că laptop-urile furate conțin informații confidențiale care, dacă ar fi publicate, ar putea afecta Parlamentul European, dar și democraticii.

Reprezentanții Parlamentului European au declarat că au fost luate măsuri de siguranță: „Sunt echipe suplimentare de protecție și pază, care patrulează pe coridoare și fac verificări temeinice la accesul în clădire”.