Sediul televiziunii de stat din Republica Moldova a fost vandalizat de un grup antrenat la Moscova

Radiodifuzorul de stat al Republicii Moldova a raportat pe 28 septembrie că vandalii au împroșcat vopsea la intrarea în clădirea sa din Chișinău, incidentul având loc la o zi după ce poliția a asociat faptele similare unui grup antrenat la Moscova, destinat destabilizării viitoarelor alegeri, scrie Yhe Kyiv Independent.

Andrei Zăpsa, director general adjunct al Teleradio-Moldova, a declarat că postul nu se teme de acest act de vandalism, subliniind devotamentul față de societate și cetățeni. El a menționat că instituția a anticipat întotdeauna atacuri din partea „grupurilor radicale”. În aceeași noapte, poliția a raportat că vandalii au turnat vopsea pe clădirea Curții Supreme.

Autoritățile moldovenești suspectează că aceste acte de vandalism sunt orchestrate de un grup antrenat la Moscova pentru a provoca instabilitate înaintea alegerilor prezidențiale de luna viitoare, în care președintele pro-european Maia Sandu este favorită. Printre principalii săi oponenți se numără Alexander Stoianoglo, fost procuror general, susținut de partidele pro-ruse, și Renato Usatîi, care promovează relații bune cu atât Occidentul, cât și Moscova. Pe 27 septembrie, poliția a reținut doi tineri pentru atacuri similare, care au recunoscut că au fost plătiți cu 5.000 de euro pentru acțiunile lor și că au primit antrenament în Rusia.

Exit mobile version