• Avertismentul FMI la reuniunea G20.
  • O perspectivă globală ,,excepţional de incertă” şi o deteriorare a situaţiei datoriilor.
  • Şefa FMI, Kristalina Georgieva, i-a avertizat sâmbătă pe oficialii din Grupul celor 20 de economii majore să ia măsuri urgente pentru a combate inflaţia.

Şefa FMI, Kristalina Georgieva, i-a avertizat sâmbătă pe oficialii din Grupul celor 20 de economii majore să ia măsuri urgente pentru a combate inflaţia, avertizând că perspectivele economice globale excepţional de incerte s-ar putea înrăutăţi dacă preţurile ridicate vor persista, relatează Reuters.

Georgieva, vorbind la o reuniune a oficialilor financiari din cadrul G20, care a avut loc în Indonezia, a declarat că intensificarea războiului Rusiei în Ucraina a sporit presiunea asupra preţurilor materiilor prime şi energiei, iar condiţiile financiare globale s-au înăsprit mai mult decât se aştepta.

În acelaşi timp, întreruperile legate de pandemie şi reluarea blocajelor din lanţul de aprovizionare au continuat să afecteze activitatea economică.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Presiunea este creştere asupra ţărilor puternic îndatorate, iar situaţia datoriilor ,,se deteriorează rapid„, a spus ea.