Șefii Poliției Bacău, demiși după eșecul negocierii de la Onești, promovați pe alte funcții

  • Foștii șefi ai Poliției Bacău au fost demiși după oribila crimă de la Onești
  • Foștii șefi de la IPJ Bacău au fost puși în alte funcții
  • Vasile Oprișan va fi consilier la IGPR, iar Adrian Țuluc conduce Poliției Municipiului Bacău

Politica Poliției Române lovește și în cazul Onești. Șefii care au fost dați afară au fost, de fapt, trimiși la locuri mai călduțe, scrie Ziare.com.

Cazul Onești – în care doi oameni au fost răpiți și apoi uciși – a fost considerat un eșec chiar și de ministrul de Interne, Lucian Bode. Doar că după ce au fost demiși, șefii Poliției din Bacău au primit funcții mai bune și au fost, practic, promovați.

Fostul șef IPJ Bacău, Vasile Oprișan, va fi consilier la Inspectoratul General al Poliției.

Adjunctul sau, Adrian Țuluc, a tras și el lozul câștigător – preia șefia Poliției Bacău. Și-a obținut postul prin concurs și nu poate fi dat afară. Pe moment, amândoi sunt în concediu.

Astfel de cazuri sunt la ordinea zilei în Poliție. Anul trecut, șeful Serviciului Omoruri București, Radu Gavriș, a fost detașat la IPJ Harghita. Asta după ce șefii Poliției Române s-au întâlnit cu membrii unui clan interlop.

Să ne amintim cine este Vasile Oprișan. Fostul șef IPJ Bacău e cunoscut pentru cazul în care spunea că femeile bătute de soțîi lor exagerează când sună la 112.

Mulți fac exces de zel. Dacă se ceartă soțul cu soția și îi da o palmă din greșeală sau cu intenție și apoi se liniștesc apele: hai domle vino că mi-a dat o palmă. Nu înseamnă că de acum trebuie să se ducă un polițist, că nu poate să facă nimic”, a spus el.