• Cutremurele puternice, care au început pe 6 februarie, au lovit atât Turcia, cât și Siria.
  • PAM a precizat că Beasley a vizitat un centru logistic al ONU unde camioanele sunt încărcate cu alimente.
  • Cartiere întregi au fost distruse; case distruse, școli și magazine închise; vieți sfâșiate. Scara devastării de aici este cu adevărat de neînțeles”, a spus el.

Șeful Programului Alimentar Mondial al ONU a declarat sâmbătă că s-a confruntat cu scene apocaliptice” în timp ce a vizitat zonele afectate de cutremur din sudul Turciei. Cutremurele puternice, care au început pe 6 februarie, au lovit atât Turcia, cât și Siria, provocând moartea a peste 50.000 de persoane, potrivit ultimelor cifre publicate vineri.

Există un singur mod de a descrie ceea ce am văzut astăzi: apocaliptic”, a declarat directorul executiv al PAM, David Beasley, după ce a vizitat orașul Antakya din provincia turcă Hatay. Cartiere întregi au fost distruse; case distruse, școli și magazine închise; vieți sfâșiate. Scara devastării de aici este cu adevărat de neînțeles”, a spus el.

Oficialul a adăugat, într-o declarație, că situația din partea siriană se ridică la o catastrofă peste catastrofă”, referindu-se la ultimii 12 ani de război civil. PAM a precizat că Beasley a vizitat un centru logistic al ONU unde camioanele sunt încărcate cu alimente și alte provizii de urgență înainte de a trece în nord-vestul Siriei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

El a subliniat urgența intensificării livrărilor de alimente în Siria prin toate rutele – fără restricții” și a cerut tuturor părților să faciliteze accesul”. Nord-vestul Siriei, care este controlat de grupările de opoziție aflate în război cu președintele Bashar al-Assad și care are o populație care era deja dependentă de ajutor pentru nevoile de bază, a fost zona din țară cea mai afectată.