• Șeful ANRE are un salariu de 12.000 de euro.
  • Mulți români sunt nemulțumiți de liberalizarea prețului la gaze.
  • Virgil Popescu: „ANRE este în subordinea Parlamentului”.

ANRE este în subordinea Parlamentului – e singurul răspuns al ministrului Energiei, Virgil Popescu, întrebat dacă ar trebui demis șeful Autorității Naționale de Reglementare în Energie, cu salariu de 12.000 de euro.

Întrebat dacă șeful ANRE ar trebui demis în contextul în care foarte mulți români sunt nemulțumiți de liberalizarea prețului la gaze, iar acesta are un salariu de 12.000 de euro, Virgil Popescu a spus că ANRE este în subordinea Parlamentului.

„ANRE este în subordinea Parlamentului. Parlamentul începe treaba mâine (miercuri – n.r.), sesiunea ordinară. Am văzut că cei de la PSD vor o audiere. Eu abia aștept să mă duc în Parlament să luăm radiografia sistemului energetic național, să îi întreb de ce nu au făcut nicio investiție din 2015 până acum, să îi întreb de furturile din sistemul energetic național, de jaful de la Complexul Energetic Hunedoara. Am atâtea lucruri să îi întreb. Abia așteept”, a spus Popescu.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Atunci când jurnaliștii au insistat asupra salariului șefului ANRE, Popescu a spus că trebuie să fie așteptat raportul ANRE.

„Să mergem în Parlament. Sunt membru în Comisia de Industrii și Servicii ca deputat. Acolo se va discuta în comisiile reunite și o să vedem ce se întâmplă. Eu am fost complet nemulțumit de cum a liberalizat ANRE prețul, nu e un secret, am spus-o public și în decembrie, și în ianuarie și dacă nu interveneam noi, ca minister, oamenii erau la cozi, pe drumuri”, a spus Popescu.