• Șeful campaniei de vaccinare din Marea Britanie e de părere că vaccinările anuale sunt o necesitate
  • Un astfel de scenariu ar avea rolul de a combate noile mutații de Covid-19
  • Marea Britanie a vaccinat deja aproape 11,5 milioane de persoane cu cel puţin o doză şi este pe cale să îndeplinească obiectivul de a imuniza pe toţi cei din categoriile vulnerabile până la mijlocul lunii februarie.

Printre variantele de coronavirus în prezent cele mai preocupante pentru oamenii de ştiinţă şi experţii în sănătate publică sunt aşa-numitele variante britanice, sud-africane şi braziliene, care par să se răspândească mai rapid decât altele, relatează Reuters.

„Vom vedea foarte probabil o amplificare a campaniei de vaccinare în toamnă şi apoi vaccinare anuală, în felul în care procedăm cu vaccinările împotriva gripei, unde se analizează anual ce variantă de virus se răspândeşte în întreaga lume”, a declarat Nadhim Zahawi pentru BBC.

Vaccinul dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca nu oferă aceaşi protecţie împotriva noii tulpini de coronavirus apărută în Africa de Sud, arată un studiu publicat de Financial Times pe surse.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Succesul lansării vaccinului în Marea Britanie stimulează dezbaterile cu privire la cât de curând guvernul poate uşura restricţiile, pe fondul planurilor de redeschidere a şcolilor din Anglia în martie.