• „Întrebarea nu este dacă vor decide să folosească forța, ci cum și când o vor face”, a declarat Burns la Forumul de securitate Aspen.
  • Șeful CIA a subliniat că președintele chinez Xi Jinping este optimist în ceea ce privește capacitatea și puterea armatei de a prelua controlul asupra Taiwanului.
  • Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat luni că China are drepturi suverane depline asupra Taiwanului.

Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), William Burns, a subliniat că este încrezător că China va decide să folosească forța pentru a prelua controlul asupra Taiwanului în acest deceniu, informează Baha.

„Întrebarea nu este dacă vor decide să folosească forța, ci cum și când o vor face”, a declarat Burns la Forumul de securitate Aspen.

Șeful CIA a subliniat că președintele chinez Xi Jinping este optimist în ceea ce privește capacitatea și puterea armatei de a prelua controlul asupra Taiwanului. Anterior, armata chineză a subliniat că acțiunile recente întreprinse de Washington perturbă pacea regională, adăugând că Beijingul are drepturi suverane depline asupra Strâmtorii Taiwan.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

„China are drepturi suverane depline asupra Taiwanului”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat luni că China are drepturi suverane depline asupra Taiwanului, subliniind în același timp că nu există „ape internaționale” în Convenția Națiunilor Unite privind dreptul mării (UNCLOS).

„China se bucură de drepturi suverane și de jurisdicție asupra Strâmtorii Taiwan, respectând în același timp drepturile legitime ale altor țări în zonele maritime relevante”, a declarat Wang într-o conferință de presă la Beijing. În același timp, reprezentantul a susținut că „nu există un astfel de lucru ca „ape internaționale” în UNCLOS” . Atunci când afirmă acest lucru, a continuat Wang, alte guverne creează „o scuză pentru manipularea sa”.

Remarcile vin după ce secretarul american al apărării, Llyod Austin, a declarat săptămâna precedentă că China devine „mai coercitivă și mai agresivă” în abordarea sa privind revendicările teritoriale.