• Moartea suspectă” a locotenent-colonelului Roman Malyk survine după o serie de atacuri asupra birourilor de mobilizare din Rusia.
  • Cadavrul său a fost descoperit lângă gardul casei sale dintr-un sat din regiunea Primorsky.
  • Poliția rusă a deschis o anchetă pentru crimă, dar nu a exclus varianta sinuciderii.

Șeful campaniei dezastruoase de mobilizare a lui Vladimir Putin în Ucraina a fost găsit mort în circumstanțe suspecte”. Comisarul militar locotenent-colonel Roman Malyk, în vârstă de 49 de ani, a, a fost descoperit lângă un gard la locuința sa dintr-un sat din regiunea Primorsky din Rusia.

Unele rapoarte au susținut că a murit prin spânzurare. Poliția rusă a deschis o anchetă pentru crimă, dar nu a exclus varianta sinuciderii. Moartea sa suspectă” vine după o serie de atacuri asupra birourilor de mobilizare din Rusia.

Până la 70 de birouri au fost lovite cu cocktailuri Molotov, în timp ce furia crește din cauza înrolării. Există o furie crescândă față de oficialii de mobilizare care recrutează cu forța oameni cu o pregătire redusă sau chiar inexistentă, încălcând în mod evident regulile.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Echipe înarmate de ofițeri de recrutare, susținute de poliție, au acționat în orașele rusești, răpind bărbați în trenuri de metrou, pe stradă și în birouri. Rusia a instituit astăzi măsuri de securitate suplimentare pentru echipele de mobilizare și birourile de înrolare, în contextul în care Putin a cerut să găsească încă 80.000 de bărbați pentru a completa un total de 300.000 de recruți pentru etapa inițială de înrolare.

Aceștia urmează să fie protejați de gărzile naționale, a declarat deputatul Alexander Khinshtein. Mobilizarea a dus la fuga a sute și mii de bărbați în străinătate, votând cu picioarele împotriva lui Putin.

Malyk, căsătorit și tată a doi copii, era un veteran al războiului Rusiei din Cecenia, iar prietenii și familia au negat cu tărie că s-ar fi sinucis. El era responsabil cu înrolarea în districtul Partizan și în zonele învecinate din regiunea Primorsky. Malyk a fost descris de prieteni ca fiind un om puternic și curajos” care nu a fost doborât sub greutatea evenimentelor militare dure și a marilor pierderi” din Cecenia.

A fost un om de cuvânt și de faptă, cunoscut și respectat în oraș pentru onestitatea și integritatea sa”, a spus el. La începutul acestei luni, în regiunea vecină Khabarovsk, Yury Laiko, 41 de ani, un comisar de înrolare militară, a fost demis pe fondul haosului provocat de mobilizarea forțată a bărbaților din localitate.

El a fost acuzat de erori” în înrolarea în mod maniacală a mii de rezerviști în vasta regiune Khabarovsk, dintre care jumătate au fost găsiți „inapți pentru serviciu”. Guvernatorul Mihail Degtyaryov a declarat că câteva mii de compatrioți de-ai noștri au primit citații și au sosit la birourile de înregistrare și înrolare militară.

Pe jumătate dintre ei i-am returnat acasă, deoarece nu îndeplineau criteriile de selecție pentru înrolarea în serviciul militar… [astfel că] comisarul militar Iury Laiko a fost demis”.

The Mirror a relatat cum fiica ministrului rus al apărării se ocupă acum de traumele psihologice provocate de mobilizarea ratată a tatălui său în armată. Sute de mii de bărbați au fost înrolați în armată, fiecare fiind despărțit de familiile sale și confruntându-se cu teama de moarte pe front.

Mulți bărbați au fugit, de asemenea, în străinătate și au fost nevoiți să îi lase în urmă pe cei dragi, pentru a evita să fie uciși în războiul lui Vladimir Putin cu Ucraina. Zeci de mii de familii au suferit doliu după ce fii, soți și iubiți au fost uciși -după ce au primit ordinul de a pleca la război de către Serghei Shoigu.