• Preşedintele Camerei inferioare a parlamentului rus a ameninţat miercuri că va „revendica” Alaska.
  • El a precizat că vicepreşedintele Piotr Tolstoi a propus organizarea unui referendum în rândul locuitorilor din Alaska pentru a se alătura Rusiei.
  • „Când încearcă să ne gestioneze resursele în străinătate, să se gândească înainte de a acţiona că şi noi avem ceva de luat înapoi”, a spus Volodin.

Preşedintele Camerei inferioare a parlamentului rus a ameninţat miercuri că va „revendica” Alaska dacă Statele Unite vor îngheţa sau confisca activele ruseşti ca pedeapsă pentru invazia în Ucraina.

America să îşi amintească întotdeauna: există o bucată de teritoriu, Alaska„, a declarat Viaceslav Volodin la ultima sesiune a parlamentului, Duma de Stat, înainte de a intra în vacanţa de vară, potrivit The Moscow Times.

Când încearcă să ne gestioneze resursele în străinătate, să se gândească înainte de a acţiona că şi noi avem ceva de luat înapoi„, a spus Volodin.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

El a precizat că vicepreşedintele Piotr Tolstoi a propus organizarea unui referendum în rândul locuitorilor din Alaska pentru a se alătura Rusiei.

Noi nu ne amestecăm în afacerile lor interne„, a mai spus Volodin, după aplauzele deputaţilor din Duma de Stat.

Volodin a sugerat anterior că Moscova ar putea, de asemenea, să confişte activele ruseşti ale ţărilor „ostile” ca represalii la propunerea SUA de a vinde activele oligarhilor ruşi confiscate pentru a reconstrui Ucraina.

Se speculează că ruşii au ajuns pentru prima dată în Alaska în anii 1600. Expediţiile comerciale regulate de vânătoare de blănuri între Siberia şi Alaska au început în anii 1740, moment în care au început să apară aşezări ruseşti pe coasta Alaskăi.

Rusia a vândut Alaska Statelor Unite în 1867 pentru 7,2 milioane de dolari.