• Unele studii sugerează că virusul a făcut saltul de la animale la oameni în Wuhan, China, posibil la piața de fructe de mare și animale sălbatice din oraș.
  • Aceasta este prima confirmare publică a aprecierii clasificate a FBI cu privire la modul în care a apărut virusul pandemic.
  • Casa Albă a declarat că nu există un consens la nivelul guvernului american cu privire la origini.

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că biroul consideră că COVID-19 provine cel mai probabil” dintr-un laborator controlat de guvernul chinez”.

FBI a apreciat de ceva timp că originea pandemiei este cel mai probabil un potențial incident de laborator”, a declarat acesta pentru Fox News. Aceasta este prima confirmare publică a aprecierii clasificate a FBI cu privire la modul în care a apărut virusul pandemic.

În replică, Beijingul a acuzat Washingtonul de manipulare politică”. Alte agenții guvernamentale americane au tras concluzii diferite față de cele ale FBI, cu grade diferite de încredere în constatările lor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Unele dintre ele au afirmat – dar cu un nivel scăzut de certitudine – că virusul nu a pornit dintr-un laborator, ci a sărit de la animale la oameni. Casa Albă a declarat că nu există un consens la nivelul guvernului american cu privire la origini.

O investigație comună China-Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din 2021 a calificat teoria scurgerii din laborator drept extrem de improbabilă”.

Cu toate acestea, investigația OMS a fost profund criticată, iar directorul general al acesteia a cerut de atunci o nouă anchetă, spunând: Toate ipotezele rămân deschise și necesită studii suplimentare”.

Comentariile domnului Wray vin la o zi după ce ambasadorul SUA în China a cerut ca țara să fie mai cinstită” cu privire la originile COVID.

În interviul de marți, dl Wray a declarat că China a făcut tot posibilul să încerce să zădărnicească și să obstrucționeze” eforturile de identificare a sursei pandemiei globale. Iar acest lucru este nefericit pentru toată lumea”, a spus el.

În urma comentariilor sale, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a declarat: Concluziile la care au ajuns nu au nicio credibilitate.” Unele studii sugerează că virusul a făcut saltul de la animale la oameni în Wuhan, China, posibil la piața de fructe de mare și animale sălbatice din oraș.

Piața se află la 40 de minute de mers cu mașina de un laborator de viruși de top la nivel mondial, Institutul de Virologie din Wuhan, care a efectuat cercetări asupra coronavirusurilor.