VIDEO. Șeful Gărzii Naționale de Mediu, dat afară din curtea unei societăți din Slatina: „Nişte vagabonzi de la Bucureşti. Ăsta, bărbosul, zice că-i șeful de la mediu”

  • Octavian Berceanu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu, a efectuat un control la o societate comercială din Slatina.
  • Octavian Berceanu a fost dat afară din incinta societății de către patron, care a transmis live pe Facebook tot evenimentul.
  • Șeful Gărzii Naţionale de Mediu urmărea mai multe emisii de substanțe toxice și fum pe care le-a observat personal de pe stradă.

Șeful Gărzii de mediu, Octavian Berceanu, a fost dat afară din curtea unei societăți din Slatina unde intrase din greșeală pentru a verifica o altă societate, gard în gard cu prima,  în care s-ar fi aflat instalații care degajau fum greu, scrie Adevărul.ro

„Au venit şi fac abuz cu noi. Cică Garda de Mediu. Nişte vagabonzi de la Bucureşti care au plecat de acasă. (…) Numai abuzuri sunt aici, că au venit că ei căutau fum, n-au mai zis nimic când am intrat în ei“, a comentat patronul într-un live pe Facebook despre acțiunea șefului Gărzii de Mediu.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a explicat pentru „Adevărul” cum a ajuns în curtea celui care a făcut o transmisiune live pe un cont de Facebook acuzând că este abuzat, şi ce crede că a determinat reacţia nepotrivită a acestuia. Şeful GNM căuta de fapt să ajungă în curtea unei societăţi în care se găseşte o instalaţie industrială care degajă un fum greu.

„Noi aveam treabă fix cu nişte emisii de substanţe, fum. Le-am văzut ca orice cetăţean, din drum, şi am acţionat, era normal, sunt şeful Gărzii de Mediu, a trebuit să văd de unde e şi am chemat corpul de control. Doar că domnul era foarte agitat, probabil avea ceva probleme cu marfa pe care o încărca (n. red. – în curtea respectivă în care comisarii au ajuns din greşeală în acel moment era încărcat un camion cu deşeuri feroase şi neferoase), el are şi antecedente, n-avea, încă o dată, nicio legătură cu compania respectivă, aşa am înţeles din documente”, a declarat Berceanu.