Șeful Gazprom avertizează că planurile G7 și UE de plafonare a prețurilor la gaze naturale vor duce la reduceri ale aprovizionării

FOTO - Hepta
  • Directorul general al companiei Gazprom reia o ameninţare similară făcută de preşedintele Vladimir Putin.
  • Conflictul din Ucraina a determinat clienţii din Uniunea Europeană să îşi reducă achiziţiile de energie rusă, în timp ce G7 şi UE încearcă să impună un plafon de preţ pentru petrolul şi gazele ruseşti.
  • O astfel de decizie unilaterală este, desigur, o încălcare a contractelor existente, ceea ce ar duce la o încetare a livrărilor” , a declarat Miller în comentarii difuzate la televiziunea de stat. 

Directorul general al companiei Gazprom reia o ameninţare similară făcută de preşedintele Vladimir Putin.

Directorul general Alexei Miller a declarat duminică că planurile de plafonare a preţului exporturilor de gaze ruseşti ar duce la oprirea livrărilor, informează Reuters.

Conflictul din Ucraina a determinat clienţii din Uniunea Europeană să îşi reducă achiziţiile de energie rusă, în timp ce G7 şi UE încearcă să impună un plafon de preţ pentru petrolul şi gazele ruseşti.

O astfel de decizie unilaterală este, desigur, o încălcare a contractelor existente, ceea ce ar duce la o încetare a livrărilor” , a declarat Miller în comentarii difuzate la televiziunea de stat.