Șeful OMS trage un alt semnal de alarmă: „Culoarea pielii” poate fi motivul pentru care criza din Tigray nu primește atenție

Tedros Adhanom Ghebreyesus sursă foto - Twitter
  • OMS a solicitat 123,7 milioane de dolari pentru a aborda problemele de sănătate cauzate de malnutriția tot mai mare din regiune.
  • Acolo trăiesc aproximativ 200 de milioane de oameni și milioane de oameni suferă de foame.
  • Directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, a atacat o aparentă lipsă de preocupare față de seceta și foametea care se desfășoară în Cornul Africii.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a sugerat că rasismul se află la originea lipsei de atenție internațională față de situația critică a civililor din regiunea Tigray din Etiopia, devastată de război.

Calificând-o drept cea mai gravă criză umanitară din lume, cu 6 milioane de persoane care nu au acces la serviciile de bază, Tedros a întrebat, într-un apel emoționant, de ce situația nu primește aceeași atenție ca și conflictul din Ucraina: Poate că motivul este culoarea pielii oamenilor, a declarat Tedros, care este din Tigray, în cadrul unei conferințe de presă virtuale miercuri. În luna aprilie a acestui an, în cadrul unui briefing, el a pus la îndoială faptul că viețile negre și albe în situațiile de urgență din întreaga lume primesc aceeași atenție.

Directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, a atacat, de asemenea, o aparentă lipsă de preocupare față de seceta și foametea care se desfășoară în Cornul Africii și față de criza de sănătate care rezultă.

Nimeni nu pare să dea doi bani pe ceea ce se întâmplă în Cornul Africii, a declarat Ryan, vorbind miercuri în cadrul unui briefing virtual cu presa.

OMS a solicitat 123,7 milioane de dolari pentru a aborda problemele de sănătate care rezultă din malnutriția tot mai mare din regiune, unde trăiesc aproximativ 200 de milioane de persoane și milioane de oameni suferă de foame.