• OMS a solicitat 123,7 milioane de dolari pentru a aborda problemele de sănătate cauzate de malnutriția tot mai mare din regiune.
  • Acolo trăiesc aproximativ 200 de milioane de oameni și milioane de oameni suferă de foame.
  • Directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, a atacat o aparentă lipsă de preocupare față de seceta și foametea care se desfășoară în Cornul Africii.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a sugerat că rasismul se află la originea lipsei de atenție internațională față de situația critică a civililor din regiunea Tigray din Etiopia, devastată de război.

Calificând-o drept cea mai gravă criză umanitară din lume, cu 6 milioane de persoane care nu au acces la serviciile de bază, Tedros a întrebat, într-un apel emoționant, de ce situația nu primește aceeași atenție ca și conflictul din Ucraina: Poate că motivul este culoarea pielii oamenilor, a declarat Tedros, care este din Tigray, în cadrul unei conferințe de presă virtuale miercuri. În luna aprilie a acestui an, în cadrul unui briefing, el a pus la îndoială faptul că viețile negre și albe în situațiile de urgență din întreaga lume primesc aceeași atenție.

Directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, a atacat, de asemenea, o aparentă lipsă de preocupare față de seceta și foametea care se desfășoară în Cornul Africii și față de criza de sănătate care rezultă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Nimeni nu pare să dea doi bani pe ceea ce se întâmplă în Cornul Africii, a declarat Ryan, vorbind miercuri în cadrul unui briefing virtual cu presa.

OMS a solicitat 123,7 milioane de dolari pentru a aborda problemele de sănătate care rezultă din malnutriția tot mai mare din regiune, unde trăiesc aproximativ 200 de milioane de persoane și milioane de oameni suferă de foame.