• Decizia ar fi fost luată după ce acesta s-a confruntat cu o rezistență puternică din partea Ucrainei.
  • „Putin a crezut că ar putea foarte rapid să cucerească Ucraina”, a spus Lloyd Austin.
  • Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Putin „a atins exact zero dintre obiectivele sale în interiorul Ucrainei”.

Șeful Pentagon a declarat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu mai vrea să cucerească orașul Kiev. Decizia ar fi fost luată după ce acesta s-a confruntat cu o rezistență puternică din partea Ucrainei.

„Putin a crezut că ar putea foarte rapid să cucerească Ucraina, să captureze foarte rapid această Capitală. El s-a înşelat. Cred că Putin a renunţat la eforturile sale de a cuceri Capitala şi se concentrează acum asupra sudului şi estului ţării”, a declarat Lloyd Austin în cadrul unei audieri în Senatului american, conform Mediafax.

Miercuri, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Putin „a atins exact zero dintre obiectivele sale în interiorul Ucrainei. El nu a cucerit Kievul. Nu a răsturnat guvernul. Nu a eliminat Ucraina ca stat naţional”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Putin anunță că livrările ruseşti de combustibil şi seminţe trebuie reglementate

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că livrările ruseşti de combustibil şi de seminţe trebuie reglementate, potrivit CNN.

Anumite livrări, inclusiv de combustibil şi seminţe, ar trebui să fie reglementate de guvern, a avertizat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un discurs televizat. Putin a dat vina pe penuria globală de alimente şi nu pe sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

Este clar că, în acest an, pe fondul unei penurii globale de alimente, va trebui să fim mai prudenţi în ceea ce priveşte livrările noastre de alimente în străinătate, şi anume să monitorizăm cu atenţie parametrii acestor exporturi către ţări care sunt, în mod clar, ostile faţă de noi”, a declarat Putin într-un discurs televizat la reuniunea reprezentanţilor industriei agricole.

Vladimir Putin a spus că piaţa de îngrăşăminte este deja reglementată de guvern şi că este necesar să se controleze furnizarea de combustibili, seminţe şi animale de rasă în ţară.