• Steven Sund, şeful Poliţiei Capitoliului, a demisionat
  • Mai mulţi oficiali, inclusiv membrii Congresului SUA, au cerut demisii la vârful instituţiilor
  • Un grup de protestatari au pătruns, miercuri după-amiază, în clădirea Capitoliului din Washington DC în timpul unei şedinţe a celor două camere

Șeful poliției Capitoliului SUA, Steven Sund, demisionează pe fondul criticilor  pe care le-a primit ca urmare a reacţiei pe care au avut-o subalternii săi în momentul în care susținătorii agresivi ai lui Donald Trump au atacat sediul Congresului, transmite CNN.

Demisia lui Sund va intra în vigoare pe 16 ianuarie, potrivit unui oficial al poliției.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, dar şi alţi înalţi oficiali au cerut demisi lui Sund, învinovăţindu-l pentru prostul management a revoltei de miercuri.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Scenele uimitoare despre actele violente care s-au desfășurat miercuri la clădirea Capitoliului din SUA au dominat știrile din întreaga lume. The Guardian trece în revistă modul în care s-a reflectat șocul știrilor de ieri din America pe prima pagină a marilor ziare ale lumii.

Pe prima pagină, The New York Times publică un articolul cu titlul răsunător: „Trump incită protestatarii” și afișează imagini cu oameni care escaladează zidurile Capitoliului, iar în subtitlul articolului citează cuvintele unui republican, care a s spus că tulburările vor fi „parte a moștenirii lui” [Trump].