• Șeful Republicii Populare Lugansk, din estul Ucrainei, a declarat că nu va întreprinde nicio acțiune care să vizeze organizarea unui referendum în republică în viitorul apropiat.
  • Vladimir Putin a recunoscut independența republicilor populare Donețk și Lugansk în ajunul lansării „operațiunii sale militare speciale” împotriva Ucrainei, luna trecută.
  • Dacă LPR ar organiza un vot privind aderarea la Rusia, ar urma calea urmată de Crimeea în martie 2014, unde a fost organizat un referendum după ce peninsula a fost capturată de forțele lui Putin în decurs de câteva săptămâni

Șeful Republicii Populare Lugansk, din estul Ucrainei, a declarat că nu va întreprinde nicio acțiune care să vizeze organizarea unui referendum în republică în viitorul apropiat.

Șeful LPR, Leonid Pasechnik, a transmis că nu va întreprinde nicio acțiune cu privire la referendumul privind aderarea la Rusia:

„Aceasta este opinia mea personală, privată. Nu întreprindem nicio acțiune care să vizeze organizarea unui referendum în republică în viitorul apropiat. Cea mai importantă sarcină astăzi pentru locuitori și conducerea republicii este să finalizeze ostilitățile, să ne eliberăm teritoriul, să ne eliberăm locuitorii de fascism. În viitor, după ce vor fi primit libertatea, locuitorii republicii noastre vor avea dreptul absolut de a-și determina soarta viitoare – cu cine și cum să trăiască. Deși am făcut deja alegerea noastră în 2014 în timpul Primăverii Ruse”, a declarat șeful LPR.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

LPR, împreună cu Republica Populară Donețk, vecină, au apărut ca entități separatiste de facto în 2014, în timp ce Moscova a alimentat tulburările din Ucraina după răsturnarea președintelui Viktor Ianukovici. Vladimir Putin le-a recunoscut independența în ajunul lansării „operațiunii sale militare speciale” împotriva Ucrainei, luna trecută.

Dacă LPR ar organiza un vot privind aderarea la Rusia, ar urma calea urmată de Crimeea în martie 2014, unde a fost organizat un referendum după ce peninsula a fost capturată de forțele lui Putin în decurs de câteva săptămâni. Într-un vot considerat pe scară largă de către comunitatea internațională ca fiind ilegitim, 97% au votat în favoarea aderării la Rusia, potrivit rezultatelor oficiale.