• Consecințele războiului de alegere al lui Vladimir Putin sunt resimțite de oamenii obișnuiți din Rusia.
  • Sir Jeremy va susține că mobilizarea prizonierilor și a oamenilor fără experiență vorbește despre situația disperată în care se află Rusia.
  • Volodimir Zelenski a declarat luni seara că lumea este cu noi împotriva Rusiei în fața ultimelor atacuri.

Cetățenii ruși obișnuiți încep să înțeleagă că Vladimir Putin a judecat greșit invazia sa în Ucraina, se așteaptă să spună șeful agenției britanice de spionaj. Sir Jeremy Fleming – directorul agenției de informații, securitate și securitate cibernetică GCHQ – va ține marți un discurs în care va afirma că rușii resimt consecințele războiului ales al lui Putin.

Discursul său va urma unei ample campanii de bombardamente desfășurate luni de către trupele rusești. Cel puțin 11 ucraineni au murit în timp ce Rusia a lansat aproximativ 75 de rachete într-un bombardament de amploare asupra Ucrainei, care a atras condamnări la nivel mondial și promisiuni de noi sancțiuni împotriva Rusiei.

La prelegerea anuală de securitate a Institutului Regal al Serviciilor Unite, Sir Jeremy este așteptat să spună: Ei cetățenii ruși văd cât de mult a judecat Putin greșit situația. Ei fug de proiect, realizând că nu mai pot călători. Ei știu că accesul lor la tehnologiile moderne și la influențele externe va fi drastic restricționat. Și simt amploarea costului uman îngrozitor al războiului său ales.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Bărbații ruși au refuzat să lupte, au protestat împotriva înrolării și atât de mulți au fugit cu totul din Rusia încât zborurile de ieșire din țară s-au epuizat și s-au format cozi la granițe. Sir Jeremy va susține că mobilizarea prizonierilor și a oamenilor fără experiență vorbește despre situația disperată în care se află Rusia ca urmare a pierderilor militare și a slăbiciunii forței de muncă.

De asemenea, el va spune că valul se întoarce împotriva forțelor ruse epuizate ale căror provizii și muniții se termină” și ale căror câștiguri sunt inversate. Într-un discurs din martie, la doar câteva săptămâni după ce dl Putin a lansat invazia, Sir Jeremy a declarat că serviciile de informații au arătat că unii soldați ruși au refuzat să execute ordinele, și-au sabotat propriul echipament și au doborât din greșeală unul dintre propriile avioane.

Între timp, în discursul său nocturn adresat ucrainenilor, Volodimir Zelenski a declarat luni seara că lumea este cu noi împotriva Rusiei în fața ultimelor atacuri.