Șeful unui important șantier naval rusesc a murit subit, fără a fi cunoscută cauza

  • În aprilie, Moscova a declarat că a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi obiective militare ucrainene cu Kalibri.
  • Agenția de știri Tass a declarat că șantierul naval construiește submarine îmbunătățite cu propulsie diesel din clasa Kilo.
  • Acestea sunt capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr.

Un important șantier naval rusesc specializat în construcția de submarine non-nucleare a anunțat că directorul său general a murit subit sâmbătă, după 11 ani de activitate, dar nu a oferit detalii.

Șantierul naval Admiralty Shipyards, cu sediul în portul vestic Sankt-Petersburg, a anunțat într-un comunicat decesul lui Alexander Buzakov. El ocupa acest post din august 2012. Principala sa realizare, a spus acesta, a fost păstrarea și consolidarea portofoliului de comenzi al șantierului naval pentru submarine moderne nenucleare, nave de suprafață și vehicule de mare adâncime.

Agenția de știri Tass a declarat că șantierul naval construiește submarine îmbunătățite cu propulsie diesel din clasa Kilo, capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr. În aprilie, Moscova a declarat că a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi ținte militare ucrainene cu Kalibr.

Șantierul naval a declarat că Buzakov a absolvit în 1980 și avea peste 40 de ani de experiență, indicând că avea în jur de 60 de ani când a murit. Sankt Petersburg este orașul natal al președintelui Vladimir Putin.