Sejur gratuit pentru pompierii români, oferit de autoritățile din Grecia. Primarul din Thasos: „E important să ne ajutăm unii pe alții”

  • Un număr de 108 pompieri români voluntari acționează acum în Grecia.
  • Localnicii din Evia le-au adus mâncare, apă, lapte.
  • Primarul din Thasos este impresionat de munca pompierilor din România.
  • Colonelul Pop: Suntem din România!

Primarul din Thasos le mulțumește pompierilor români, care ajută la stingerea incendiilor în Grecia. Și nu se oprește la vorbe. Drept răsplată, vara viitoare, eroii români, vor avea cazare gratuită pe insula pe care o administrează.

Primarul din Thasos, Leftheris Kyriakidis: „Guvernul român a decis să trimită pompieri să lupte pentru cu focul pentru poporul nostru. Această decizie, credem noi, este foarte importantă. Admirabilă! De aceea, am decis să oferim 2 zile de vacanță gratuită pentru pompierii voștri. E important să ne avem, să ne ajutăm unii pe alții. Trebuie să vă spun că am vorbit, deja, cu cei de la Consulatul român din Salonic. Lucrăm împreună să punem în practică decizia. Trebuie să știm numele, numele celor din familie care vin vara viitoare”

Pompierii români, 108 la număr, sunt lăudați constant de greci. Ei, însă, privesc toate eforturile pe care le depun, ca pe ceva firesc. Uite ce a răspuns colonelul Popa, care conduce detașamentul nostru, la întrebarea ce-i face așa speciali, încât jurnaliștii eleni au scris în toate ziarele că pompierii nostri vin din altă lume.

„Suntem din România! Ne-am organizat cum ne organizăm înainte de orice misiune”, a răspuns colonelul Popa.

Primarul din Thasos, Leftheris Kyriakidis: „Pompierii noștri au fost impresionați pentru că mulți dintre localnicii din Evia le-au adus mâncare, apă, lapte. Au fost impresionați de generozitate. E o chestiune specific grecească să împarți cu alții, chiar dacă nu ești într-o situație foarte bună? Nu e numai generozitate. Măcar atât să putem face pentru cei care și-au lăsat familiile, țara, au plecat în străinătate, chiar dacă nu știu țara, cum arată, și-au decis să ajute!”


Dacă mare parte din Grecia arde, în Thasos plouă. A căzut grindină și a plouat zdravăn în ultimele 24 de ore. Dar, asta nu-i supără pe cei care-și fac vacanța acolo. Berea e bună și pe ploaie. Insula, aflată la 8 – 10 ore de mers cu mașina de România e de ani buni destinația noastră preferată de vară.

Primarul din Thasos, Leftheris Kyriakidis: „Acum, majoritatea turiștilor este reprezentată de români. Vreau să le mulțumesc încă o dată românilor pentru asta. Cam 70% dintre turiști sunt români”