Guvernul nu ar trebui să facă un pas înapoi legat de restricţii, în faţa unor manifestări de stradă care degenerează, declară senatorul PNL Daniel Fenechiu.

El a spus la RFI că i se par inadmisibile protestele care încalcă legea, cum au fost cele de luni seară din mai multe oraşe ale ţării.

Daniel Fenechiu spune despre protestele faţă de restricţii că ele sunt acceptabile atâta vreme cât respectă legea: „Nu cred că este o surpriză pentru nimeni faptul că la nivel european există un fenomen de proteste şi fără discuţie România nu putea să facă notă discordantă. Pe de altă parte, întotdeauna când există măsuri restrictive ale dreptului la liberă circulaţie, există nemulţumiri care sunt cât se poate de fireşti, dacă rămân la stadiul de nemulţumiri, însă în situaţia în care ele degenerează şi duc la anumite tipuri de acţiuni, cum au fost cele de aseară, în care s-a depăşit timpul în care cetăţenii aveau potrivit legii posibilitatea să se găsească în aer liber, care încalcă regulile privind păstrarea unei distanţe şi aşa mai departe, devin deja şi intră în zona inadmisibilului”.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Senatorul PNL crede că Guvernul Cîţu nu ar trebui să cedeze în faţa protestelor de stradă faţă de noile restricţii: „Nu cred că un pas înapoi ar trebui făcut vreodată în faţa unor manifestări de acest gen. Deci nu, cu siguranţă, acest tip de manifestări nu trebuie să genereze paşi înapoi ai Guvernului. Însă dacă în evaluarea constantă pe care orice autoritate o face activităţii pe care o are, Guvernul constată că sunt măsuri care pot fi îmbunătăţite sau că există şi alte perspective, fără discuţie, întotdeauna, măsura care trebuie luată trebuie să fie măsura care e cea mai bună generatoare de efecte”.